Telefon 384 721 216
Velikost písma

2.12.2024 - Konečný termín pro podání přihlášky k maturitní zkoušce

31.1.2025 - Pololetní prázdniny

24.1.2025 - Pololetní pedagogická rada

25.11.2024 - Prohlídky školy pro zájemce o studium

9.12.2024 - Prohlídky školy pro zájemce o studium

Cesta k této kategorii: Úvodní stránka / Projekty / Erasmus+ / ERASMUS + KA2 - FUTURE

ERASMUS+ FUTURE – PROJEKTOVÉ VÝSTUPY

VÝSLEDKY, ZHODNOCENÍ

(ODPOVĚDI ŽÁKŮ ZŠ, ODPOVĚDI ŽÁKŮ SŠ):

Dotazníková akce probíhala u žáků ZŠ z oblasti Třeboňska v době výlovu rybníka Rožmberk a na Střední škole rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína, Třeboň u žáků oboru Ekologie a životní prostředí - Vodohospodář a Rybář. Dotazováno bylo 50 žáků ve věkovém rozmezí 10 – 15 let a 50 žáků ve věkovém rozmezí 16 – 20 let.

Většina dotazovaných prohlašuje, že rádi konzumují ryby. V rodinách preferují ryby spíše rodiče a sourozenci mužského pohlaví. Ačkoli respondenti tvrdí, že ryby jí rádi, tak je naprostá většina z nich konzumuje jen jednou do měsíce. Překvapivé je zjištění, že mnoho rodin získává ryby vlastním rybolovem, to ukazuje na velkou rybářskou tradici v jihočeském regionu. Dále lidé ryby kupují mražené a chlazené. Nejoblíbenější druhy ryb jsou losos, kapr, pstruh a treska. Jen malá část respondentů jí mořské plody. Pokud je konzumují, pak nejčastěji krevetky. Nejběžnější úpravou ryb je grilování nebo smažení, žáci SŠ také často zmínili ryby uzené. V oblíbenosti druhu masa převažuje u žáků ZŠ spíše maso bílé, u SŠ jsou poměry mezi bílým a červenám masem vyrovnanější. V restauraci by si respondenti nejčastěji objednali lososa, méně lidí by zvolilo kapra, štiku nebo úhoře. Velká část respondentů by si rybu v restauraci neobjednala. Jen velmi málo respondentů konzumuje i jiné produkty z ryb (játra, kaviár nebo mořské plody). Zde je vidět rozdíl mezi mladšími a staršími respondenty, kdy starší tyto produkty konzumují ve větší míře. Mořské řasy respondenti nejčastěji konzumují ve formě sushi. V jiné úpravě je konzumuje jen velmi malá část respondentů. Poměrně málo respondentů užívá zelenou řasu chlorelu, i zde platí, že ji starší respondenti užívají častěji než mladší. Mladší respondenti si myslí, že ryby u nás drahé nejsou, na rozdíl od starších respondentů, kteří odpovídali zhruba na půl. Polovina z nich si myslí, že drahé nejsou a polovina si myslí, že drahé jsou. Naprostá většina upřednostňuje jiné druhy masa před rybím. U obou skupin respondentů je zřejmé, že si uvědomují zdravotní benefity konzumace rybího masa.

Z průzkumu vyšlo najevo, že lidé neodmítají konzumaci ryb, ale konzumují je velmi zřídka. Pokud vidíme jejich reference ohledně druhu ryb, pak dávají přednost rybám, které mají málo kostí, jsou vyfiletované nebo jdou lehce vykostit. Právě množství kostí a složitost přípravy ryb tak, aby kosti neobsahovaly, může být příčinou malé konzumace ryb u nás. Zde je prostor pro zpracovatelské firmy v tom, aby nabídly spotřebitelům ryby v takové formě, aby jejich příprava byla snadná a rychlá.

 

Metodický kurz na Maltě

Metodický kurz na Maltě

V rámci projektu Erasmus+ vyjela naše učitelka angličtiny na metodický kurz.

Přečíst článek
Napsali o nás

Napsali o nás

Co o nás píšou média...

Přečíst článek
ERASMUS+ PROJEKT FUTURE - VÝSTAVA

ERASMUS+ PROJEKT FUTURE - VÝSTAVA

ERASMUS+ PROJEKT FUTURE - VÝSTAVA

Přečíst článek
Setkání učitelů ve francouzském Guérande

Setkání učitelů ve francouzském Guérande

Projekt ERASMUS+ FUTURE pokračoval třídenním setkáním učitelů ve francouzském Guérande na začátku prosince 2019.

Přečíst článek
Dotazníkové šetření | projekt ERASMUS+ FUTURE

Dotazníkové šetření | projekt ERASMUS+ FUTURE

Jedním z úkolů projektu ERASMUS+ FUTURE bylo provést dotazníkové šetření ohledně konzumace produktů získaných z vody.

Přečíst článek
ERASMUS+ FUTURE - Vzdělávací aktivita ve Francii

ERASMUS+ FUTURE - Vzdělávací aktivita ve Francii

Od 30. 9. do 4. 10. 2019 proběhla další vzdělávací aktivita ve francouzském Guérande. 10 našich žáků a 4 pedagogičtí pracovníci absolvovali bohatý program, který jim francouzští partneři připravili.

Přečíst článek
ERASMUS+ FUTURE: PROJEKTOVÉ SETKÁNÍ ZA POLÁRNÍM KRUHEM

ERASMUS+ FUTURE: PROJEKTOVÉ SETKÁNÍ ZA POLÁRNÍM KRUHEM

Školní rok postoupil, práce na projektu Erasmus+ FUTURE úspěšně pokračuje. V neděli 5. května 2019 odstartovalo druhé projektové setkání v norském Skjervøy…

Přečíst článek
Nový projekt ERASMUS+ FUTURE odstartoval prvním projektovým setkáním v Třeboni

Nový projekt ERASMUS+ FUTURE odstartoval prvním projektovým setkáním v Třeboni

5. listopadu 2018 k nám přijeli žáci z partnerských škol Lycee Professionnel Guerande - O. Guichard (Francie) a Nord-Troms videregånde skole, skolested Skjervøy (Norsko), aby se společně s našimi žáky pustili do připravených aktivit.

Přečíst článek
Dissemination

Dissemination

Od 20. do 22. září 2018 proběhlo setkání vedoucích projektu ERASMUS+ FUTURE v Třeboni.

Přečíst článek
PROJEKT ERASMUS+ KA2 - FUTURE právě začíná

PROJEKT ERASMUS+ KA2 - FUTURE právě začíná

Projekt bude realizován od září 2018 do konce srpna 2020.

Přečíst článek

Kde nás můžeš sledovat

Kontakty

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína, Třeboň, Táboritská 688

Táboritská 688, 379 01 Treboň

+420 384 721 216

Partneři, sponzoři, organizace

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout