Telefon 384 721 216
Velikost písma

10.2.2025 - Prohlídky školy pro zájemce o studium

31.1.2025 - Pololetní prázdniny

24.1.2025 - Pololetní pedagogická rada

13.1.2025 - Prohlídky školy pro zájemce o studium

20.1.2025 - Prohlídky školy pro zájemce o studium

Cesta k této kategorii: Úvodní stránka / Akce školy / Archiv akcí / Akce roku 2014 - 2015

9. října 2014 - vernisáž výstavy Z vody na talíř

9. října 2014 se v Městské knihovně v Třeboni vařilo, smažilo, ochutnávalo… Proč? Konala se zde vernisáž k výstavě Z VODY NA TALÍŘ. Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína, Třeboň se v posledních dvou letech účastnila mezinárodního projektu Comenius, který propojil čtyři země a dvě odvětví - akvakulturu a gastronomii.

Hosté vernisáže s námi nejprve procestovali ČR, Francii, Norsko a Portugalsko - státy, které se do projektu zapojily. A protože má každá země svou typickou rybu a nespočet nápadů na její úpravu – vznikla na konci projektu vícejazyčná kniha plná rybích receptů, která byla v rámci vernisáže slavnostně pokřtěna vodou ze Zlaté stoky.

Celá výstava prezentuje nejen jednotlivé partnerské výměny, ale i nejrůznější tradiční a netradiční recepty. Jelikož většina receptů z naší rybí kuchařky počítá s tím, že budou pokrmy připravovány z rybích filet, nachystali si žáci 3. ročníku učebního oboru Rybář praktickou ukázku filetování kapra.

V závěru vernisáže jsme pak opravdu vařili, výstava rybích receptů by přeci bez ochutnávky nebyla úplná. Hosté mohli ochutnat exotickou krémovou polévku z lososa a tresky (norský recept) i pro náš kraj tradičnější úpravy - kapří hranolky, špízy z kapra či marinované mexické a česnekové kapří filety.

Výstava potrvá do 31. října 2014.

Elektronickou knihu receptů si můžete stáhnout zde:

FotogaleriePřeskočit fotogalerii

Kde nás můžeš sledovat

Kontakty

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína, Třeboň, Táboritská 688

Táboritská 688, 379 01 Treboň

+420 384 721 216

Partneři, sponzoři, organizace

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout